Gedeputeerde Hans Kuipers: ‘Dit gaat ons helpen het bewustzijn in onze regio te vergroten en initiatieven op het gebied van klimaatbestendigheid in Drenthe en daarbuiten te bevorderen.’ 

Op 20 september selecteerde de Europese Commissie de provincie Drenthe als deelnemer van de EU-missie voor klimaatbestendigheid. Afgelopen dinsdag bevestigden Kuijkers en directeur-generaal Clara de la Torre de deelname met een handtekening. 

Met de deelname aan de Europese missie zegt de provincie innovaties op het gebied van regionale samenwerking én realisatie naar Drenthe te halen. De nota Klimaatadaptatie, waarin klimaatadaptatie wordt verbonden met acht beleidsthema's, biedt volgens de provincie daarvoor een goede basis. Ook moet het bewustzijn in Drenthe over klimaatbestendigheid groeien, hoe de provincie dat wil doen is nog niet bekend. 

Het doel van de Europese Commissie is om in 2030 minstens 150 klimaatveerkrachtige Europese regio's ‘richting klimaatbestendigheid te ondersteunen. Dat doet zij door hen te helpen met hun bewustzijn van klimaateffecten, het vormgeven van een klimaatstrategie en het testen en invoeren van innovatieve oplossingen.