Wie denkt bij de term mantelzorg: mannen? Vaak wordt gedacht dat het vooral vrouwen zijn die dit op zich nemen, maar we hebben er maar liefst 1.6 miljoen.

Mantelzorg en mannen

De combinatie van mannen en mantelzorg lijkt niet vanzelfsprekend, terwijl volgens onderzoek ruim 1,6 miljoen mannen regelmatig voor een naaste zorgen. Er zijn wel verschillen in hoe mannen en vrouwen mantelzorgen. De publicatie 'Mannen en mantelzorg, niet te missen' van Movisie gaat hierover.

Ruim 4 miljoen Nederlanders geven op enige manier mantelzorg. Dat zijn niet alleen maar vrouwen; maar liefst 42 procent is man, wat neerkomt op ruim 1,6 miljoen mannelijke mantelzorgers.

Als het gaat om zorg voor de eigen partner op latere leeftijd verlenen mannen vaker mantelzorg dan vrouwen. Bij de zorg voor (schoon)ouders blijkt de verdeling tussen mannen en vrouwen het meest scheef te liggen: van alle mantelzorgers van (schoon)ouders is 64 procent vrouw en 36 procent man. Verder geven werkende mannen minder vaak mantelzorg dan werkende vrouwen, becijferde Movisie.

De app van Stadszaken is gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. Met de app heb je nieuws, opiniestukken en achtergrondverhalen over de fysieke inrichting van Nederland in een vloek en een zucht op het scherm van je smartphone of tablet. Een must-have voor de RO-professional en de liefhebbers van stedelijke en ruimtelijke trends.
Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen