Jeroen Dijsselbloem
Jeroen Dijsselbloem. Foto: OvV

Jeroen Dijsselbloem voorgedragen als burgemeester Eindhoven

Jeroen Dijsselbloem van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) is voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Eindhoven. De vertrouwenscommissie typeert Dijsselbloem als een ervaren bestuurder. De PvdA’er maakte op de commissie op vele aspecten van de profielschets stevige indruk, laat de gemeente weten. 

Dijsselbloem (56) is sinds 2019 voorzitter van de OvV en is ook voorzitter van het Nationaal Groeifonds. Vanaf 2012 tot 2017 was hij minister van Financiën en voorzitter van de Eurogroep, het overlegorgaan van de ministers van Financiën van de Eurolanden. Daarvoor was hij Tweede Kamerlid van de PvdA en woordvoerder op terreinen als belastingen, migratie en integratie, onderwijs en jeugdzorg. 

De vertrouwenscommissie ziet Dijsselbloem als de perfecte kandidaat om de triple helix in Eindhoven door te ontwikkelen. Het gaat dan om de samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen. ‘Hij kan sturing geven op een wijze dat alle Eindhovenaren mee(r) gaan profiteren van de economische vooruitgang van Eindhoven en Brainport’, aldus de vertrouwenscommissie. 

De gemeenteraad gaat ervan uit dat Jeroen Dijsselbloem op 13 september 2022 als nieuwe burgemeester van Eindhoven aantreedt.

Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen