Advertentie
Er komt een samenwerking op het vlak van digitale veiligheid tussen diverse steden. Cyber security is een belangrijk thema door ontwikkelingen op ICT-gebied

Steden versterken gezamelijk cyber security

Grote steden gaan samenwerken om hun digitale veiligheid te versterken. De citydeal is gesloten tussen het Rijk en Den Haag, Delft, Zoetermeer, Enschede, Eindhoven en Tilburg. De inzet: een veiligere leef- en werkomgeving door innovaties en kansen voor bedrijven in de veiligheidssector.

Dankzij de City Deal Stedelijke Veiligheid kunnen de partnersteden aan de slag met elf living labs, waar oplossingen worden uitgedacht voor (groot)stedelijke issues rond digitale veiligheid. Daarbij spelen thema’s als crowd control bij evenementen, veilig wonen en verkeersstromen een belangrijke rol. Snelle ontwikkelingen op het gebied van ICT hebben immers een steeds grotere invloed op het functioneren van samenlevingen.

Volgens de partners ontstaat een samenwerking die niet alleen nationaal, maar ook internationaal onderscheidend is qua innovatie en economische impuls. Andere partners in de deal zijn Twente Safety & Security en het Dutch Intitute for Technology, Safety & Security.

Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen