Terwijl er dagelijks al treinen naar Brussel, Parijs (Thalys), Londen (Eurostar) en Berlijn rijden, zien we in rap tempo de internationale verbindingen toenemen. Nieuw of terug van geweest. Een bekende nieuwkomer was de trein naar Engeland. Vanaf 2020 rijdt er een rechtstreekse trein van Amsterdam naar Londen. De verbinding lag er al, maar reizigers moesten eerder altijd uitstappen in Brussel. 

Eind mei 2021 ging de nachttrein Nightjet tussen Amsterdam, Utrecht, Arnhem en Wenen na vijf jaar weer rijden. Daarbovenop kwam in oktober vorig jaar de GreenCityTrip, die twee keer per week naar Praag, Wenen, Venetië, Innsbruck, Verona en Milaan rijdt. De trein, met 700 slaapplekken, stopt vooraf in Utrecht, Breda, Rotterdam, Amsterdam en Arnhem. Een maand daarna startte een nieuwe verbinding: na een periode van vijf jaar reed de nachttrein Nightjet van Amsterdam naar Zürich weer. 

En er komen meer internationale treinverbindingen bij. Vanaf deze zomer rijdt de European Sleeper, een startende onderneming, van Oostende via Nederland naar Berlijn, Praag en Warschau. Onder andere vanwege de goede aansluitingen naar Parijs en Londen, start deze verbinding in Brussel. 

De NS heeft als ambitie om het internationale treinverkeer tot 2030 te verdubbelen, om zo een aantrekkelijk alternatief te bieden voor korte-afstandsvluchten en de auto. Deze ambitie is in lijn met die van de Europese Commissie. ‘Daar is nog wel wat voor nodig, zoals aanpassingen van de infrastructuur in Duitsland en Nederland en uitbreiding van de perroncapaciteit in Brussel’, laat de NS weten. 

Een vaak benoemd argument om in te zetten op meer internationale lijnen is om daarmee een duurzaam alternatief te bieden voor vervuilende vliegreizen, ondanks dat het voor de meeste afstanden sneller is om het vliegtuig te kiezen. In 2019 kondigde Reisorganisator TUI al aan vliegreizen naar Parijs in de ban te doen omdat er minder vervuilende alternatieven zijn voor vluchten op korte afstand. Eind deze maand gaat TUI gebruik maken van de nieuwe verbindingen van GreenCityTrip. Met deze uitbreiding hoopt de touroperator zijn vakanties duurzamer te maken. Ook KLM maakte onlangs bekend meer reizigers in de trein te willen krijgen op het traject tussen Amsterdam en Brussel. 

Trans-Europese Treinnetwerk 

Verder lopen er verschillende onderzoeken naar nieuwe Europese treinverbindingen. Een terugkomende noemer daarbij is de Trans Europ Express 2.0, een vervolg op het trans-Europese treinnetwerk van de jaren vijftig, dat toendertijd zeventig en twintig jaar later 120 steden verbond. Tot vorig jaar juni tekenden al twintig landen mee aan de intentie van de opvolger. Eén van de nu lopende ideeën is de Groningse Wunderline, een treinverbinding tussen Groningen en het Duitse Bremen. Leden van de Wunderline-stuurgroep hebben op 21 april afgesproken om een onderzoek te starten naar de mogelijkheden voor de directe treindienst. De trein moet dan ook aansluiten op de Trans Europ Express 2.0. 

De Franse overheid heeft daarbij tien à vijftien verbindingen in het vizier waar nachttreinen kunnen gaan rijden, waaronder ook een nachttrein Amsterdam – Brussel – Bordeaux – Toulouse. Die nachttrein zou bovendien een treindeel vanuit Frankfurt kunnen krijgen. In hoeverre.  deze en de andere voorgestelde nachttreinen er echt gaan komen is onduidelijk. Het gaat om een langetermijnvisie gericht op 2030.