Gemeente Amsterdam controleert extra hard op illegale verhuur tijdens paasweekend

Paasoffensief tegen illegale verhuur in de hoofdstad

De gemeente Amsterdam houdt tijdens de drukke paasdagen komend weekeinde een paasoffensief tegen de illegale verhuur van woningen aan toeristen. Dat schrijft Het Parool.

Van Goede Vrijdag tot en met tweede Paasdag kunnen bewoners klachten en vermoedens van illegale vakantieverhuur direct doorgeven via een speciale klachtenlijn. Het stadbestuur verwacht tijdens de Paasdagen een groot aantal bezoekers in de stad. Een deel zal overnachten in particuliere woningen die worden aangeboden via websites als Airbnb en Wimdu.

Omdat woningen in Amsterdam schaars zijn, wil de gemeente oneigenlijk gebruik zo veel mogelijk terugdringen, schrijft het Parool. Zo wordt de maximaal toegestane termijn van zestig dagen vakantieverhuur per jaar regelmatig overschreden. Ook zijn woningen in gebruik als illegaal hotel.

Bron: www.parool.nl

De app van Stadszaken is gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. Met de app heb je nieuws, opiniestukken en achtergrondverhalen over de fysieke inrichting van Nederland in een vloek en een zucht op het scherm van je smartphone of tablet. Een must-have voor de RO-professional en de liefhebbers van stedelijke en ruimtelijke trends.
Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen