De subsidie komt voort uit het provinciale programma Groene, Gezonde Bedrijventerreinen Zuid-Holland, waar naast de provincie ook IVN Natuureducatie, Stichting Steenbreek, Groene Cirkels, en De Groene Motor samenwerken om bedrijventerreinen te vergroenen. 

Volgens gedeputeerde Meindert Stolk (Gezond en Veilig) is er nog veel winst te behalen met het programma en is het belangrijk dat er meer groen op bedrijventerreinen komt: ‘Als er meer groen is, voelen mensen zich fitter, vrolijker, ervaren ze minder stress en werken ze productiever. Ook is meer natuur goed voor verschillende planten en dieren en zorgt het voor verkoeling bij warm weer.’

Met de subsidie worden bedrijven gestimuleerd om hun omgeving op een simpele manier te vergroenen. Dat kan zijn door een geveltuintje naast het pand aan te leggen, wat tegels uit de grond te wippen of te beginnen met een kleine bijentuin. 

Lift- en roltrappenbedrijf Kone gaat de subsidie gebruiken om het kantoor bijvriendelijker te maken, zo laat het weten. ‘Onze medewerkers zijn er enthousiast over en op deze manier dragen we ons steentje bij aan meer biodiversiteit in de provincie’, aldus directeur Harold Bussing.