Top tien duurste steden wereldwijd volgens locals

Hoge huurprijzen, kosten voor het openbaar vervoer en de boodschappen. Als het om leefkosten gaat, betaal je in de grote stad vaak een stuk meer. Maar de ene stad is de andere niet. Zo vindt tien procent van inwoners uit Manchester hun leven te duur, vergeleken met 99 procent van inwoners uit Zürich. Geen enkele Nederlandse stad haalt het lijstje van duurste steden. 

In een rondvraag onder 27.000 lezers van TimeOut, stedelingen van over de hele wereld, werd gevraagd of zij het leven in hun eigen stad duur vinden. De Zwitserse stad Zürich bleek de onbetwiste winnaar: 99 procent van de inwoners vindt de leefkosten in de stad te duur. Ongeveer 87 procent van respondenten uit Tel Aviv zet deze stad op de tweede plaats. Ook het dagelijkse leven in Los Angeles en Parijs kost teveel, aldus de lokale bevolking.

Daar tegenover staan steden waarin het leven volgens inwoners juist goed betaalbaar is. Slechts één op de tien inwoners van Manchester geeft aan dat het leven er teveel kost, wat de Britse stad de best betaalbare stad in het lijstje maakt.

De tien duurste steden volgens inwoners:

  1. Zürich
  2. Tel Aviv
  3. Los Angeles
  4. Parijs
  5. Londen
  6. Milaan
  7. New York
  8. San Francisco
  9. Hongkong
  10. Boston

De tien goedkoopste steden volgens inwoners

  1. Manchester
  2. Johannesburg
  3. Boedapest
  4. Montréal
  5. St. Petersburg
  6. Praag
  7. Porto
  8. Rome
  9. Mexico Stad
  10. Bangkok
Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen