Central Trade Park (CTP) was tot voor kort nog vrij onbekend in Nederland doordat het voornamelijk in Centraal- en Oost-Europa opereert. Dat veranderde toen de Groningse CTP-oprichter Remon Vos zijn vastgoedbedrijf eerder dit jaar naar de Amsterdamse beurs bracht en bovengenoemde mega-aankoop deed in Amsterdam. ALC is een logistiek centrum in aanbouw in de haven van Amsterdam, dat moet zorgen voor emissievrije logistiek.

'Met de overname van DIR zijn we aanwezig in een gebied dat zich uitstrekt van de Noorzee tot de Zwarte Zee. Daardoor bevinden we ons in de belangrijkste handels- en transportregio van Europa', verklaart financieel directeur Richard Wilkinson in een persbericht.

Mocht de overname van de Duitse concurrent definitief doorgaan, dan komt de gezamenlijke portefeuillewaarde uit op zo’n 7,2 miljard euro. DIR bezit zo’n 800 miljoen euro aan activa in onder meer het Ruhrgebied, Hannover en Berlijn met prominenten huurders als Lufhansa, Hugo Boss en DHL. Al met al gaat het om 1,6 miljoen vierkante meter vloeroppervlakte en 3,9 miljoen vierkante meter grond. CTP, dat vooral bedrijventerreinen en logistieke hallen bouwt, wil met de overname voet aan wal krijgen in Duitsland. DIR staat nu nog genoteerd aan de beurs van Frankfurt maar wordt van de beurs gehaald zodra de deal beklonken is.

Tijdens het BT Event op woensdag 10 november in Eindhoven maakt country director Ralph De Munnik van CTP onder meer CTP’s verder plannen voor Nederland bekend. Daarnaast gaat hij in op de vraag hoe werklocaties weer integraal onderdeel kunnen uitmaken van het stedelijk weefsel, zowel stedenbouwkundig als vanuit transitieopgaven. Kijk voor het volledige programma op www.btevent.nl