De Europese Agenda Stad moet oplossingen aandragen voor de problemen en uitdagingen waar steden in Nederland en Europa mee kampen.

Partijen geven invulling aan Agenda Stad

Citydeal voor klimaatadaptieve stad

Vijf steden en drie waterschappen werken samen aan een klimaatadaptieve stad. Het gaat om Den Haag, Dordrecht, Gouda, Rotterdam en Zwolle en de waterschappen Drents Overijsselse Delta, Delfland en Schieland en de Krimpenerwaard.

De overheden sluiten een zogeheten 'citydeal' voor een klimaatadaptieve stad als onderdeel van de 'Europese Agenda Stad'. De deal loopt gedurende een periode van vier jaar, waarin de overheden experimenteren met innovatieve oplossingen tegen wateroverlast en de effecten van klimaatverandering. Zo werkt de gemeente Zwolle aan een geluidswal die tevens fungeert als dam tegen overstroming. Dordrecht heeft hier al ervaring mee.

De Europese Agenda Stad moet oplossingen aandragen voor de problemen en uitdagingen waar steden in Nederland en Europa mee kampen. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld energietransitie, digitalisering en dus ook klimaatverandering. Binnen de agenda krijgen steden meer zeggenschap over de uitvoering van Europees beleid. Als het aan de Europese Commissie ligt is Agenda Stad de hoeksteen om Europese regio's te versterken.

De app van Stadszaken is gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. Met de app heb je nieuws, opiniestukken en achtergrondverhalen over de fysieke inrichting van Nederland in een vloek en een zucht op het scherm van je smartphone of tablet. Een must-have voor de RO-professional en de liefhebbers van stedelijke en ruimtelijke trends.
Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen