Partijgenoot Barbara Visser vervangt Van Nieuwenhuizen als demissionair minister. Voorheen was Visser de demissionair staatssecretaris van Defensie. Op Defensie komt geen nieuwe staatssecretaris. De taken van Visser worden overgenomen door minister Bijleveld. 

Energie-Nederland

Bij Energie-Nederland neemt Van Nieuwenhuizen het stokje na zes jaar over van Medy van der Laan, die onder het tweede kabinet-Balkenende staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap was. De vereniging reageert in een persbericht enthousiast op de komst van Van Nieuwenhuizen. ‘Onze vereniging krijgt een zeer ervaren bestuurder. Met haar ervaring in zowel Nederland als Europa kan Energie-Nederland samen met de leden de energietransitie verder gaan versnellen’. aldus vice-voorzitter Patrick Lammers.

‘De komende periode is cruciaal, er zijn belangrijke besluiten nodig om de klimaatdoelstellingen van 2030 en 2050 te halen. Daarom zijn wij erg blij dat we een voorzitter hebben gevonden die met haar ervaring en daadkracht de komende essentiële fase in de energietransitie vanuit Energie-Nederland kan begeleiden’, besluit vice-voorzitter Roger Miesen.