Foto: Van Weyenberg, door Daan Bonenkamp

Steven van Weyenberg wordt nieuwe staatssecrataris Infrastructuur en Waterstaat

Van Weyenberg (D66) volgt Stientje van Veldhoven op. Zij legt haar functie neer omdat ze een nieuwe baan heeft bij het WRI.

Van Weyenberg is sinds 2012 lid van de Tweede Kamer namens D66. Hij heeft daar de portefeuille AOW, pensioenen, arbeidsmarkt, arbeidsongeschiktheid, ZZP'ers, inkomensbeleid, kindregelingen, leven lang leren en belastingen.

De nieuwe staatssecretaris wordt op 10 augustus in het demissionaire kabinet beëdigd door de koning. Op die datum worden ook Tom de Bruijn (D66) en Dennis Wiersma (VVD) beëdigd als respectievelijk minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Van Weyenbergs voorganger, Stientje van Veldhoven, gaat per 1 september aan het werk als directeur bij het World Resources Institute. Dit is een non-profit uit Washington, die zich inzet voor een betere kwaliteit van leven voor mensen en een sterkere natuur.

De app van Stadszaken is gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. Met de app heb je nieuws, opiniestukken en achtergrondverhalen over de fysieke inrichting van Nederland in een vloek en een zucht op het scherm van je smartphone of tablet. Een must-have voor de RO-professional en de liefhebbers van stedelijke en ruimtelijke trends.
Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen