Zwolse gemeenteraad maakt zich zorgen over uitbreiding Lelystad Airport en wil luchthaven op agenda formatietafel hebben

Lelystad Airport is nog steeds niet onomstreden. Terwijl de nieuwe luchthaven de opening voor een zoveelste keer heeft uitgesteld, rijst er vanuit de Zwolse gemeenteraad een verzoek op om Lelystad Airport op de agenda van de formatietafel te krijgen. Volgens de ChristenUnie en GroenLinks wordt het tijd voor Den Haag om kleur te bekennen, volgens D66 en PVDA voor een onafhankelijk onderzoek naar de effecten.

Aan het gemeentebestuur vroegen Jolien Elshof (ChristenUnie) en Anja Roelfs (GroenLinks) maandag om een brief te schrijven naar informateur Mariette Hamer om een duidelijk standpunt in te nemen over Lelystad Airport. In een eerdere fase keurden hun partijen de komst van het vliegveld al publiekelijk af. 

D66 en GroenLinks sluiten zich bij boodschap aan, maar willen eerst gedegen onderzoek doen. Met de resultaten daarvan kunnen ze een hardere vuist maken richting de onderhandelaars voor een nieuw kabinet. 

De partijen hopen dat het gemeentebestuur hun verzoek voor een effectenonderzoek honoreert en samen met omringende gemeenten als Voorst en Heerde optrekt in de strijd tegen Lelystad Airport.

Opening

Lelystad Airport zou eigenlijk al in 2018 worden geopend, maar werd begin dit jaar voor de vijfde keer uitgesteld vanwege de hoge stikstofdepositie. De opening staat nu gepland voor november 2021.

De app van Stadszaken is gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. Met de app heb je nieuws, opiniestukken en achtergrondverhalen over de fysieke inrichting van Nederland in een vloek en een zucht op het scherm van je smartphone of tablet. Een must-have voor de RO-professional en de liefhebbers van stedelijke en ruimtelijke trends.
Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen