Aangesloten partijen zijn de Rijksuniversiteit Groningen (RuG), de Hanzehogeschool Groningen (HG), het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), de provincie Groningen, Noorderpoort, het Alfa-college en de gemeente Groningen.

Groningen heeft volgens hen de juiste eigenschappen in huis voor het oplossen van de coronacrisis en de klimaatcrisis, door de aanwezigheid van kennisinstellingen en onderzoekinstituten, beginnende bedrijven, goede verbindingen en veel voorzieningen en een prettige leefomgeving. Nederland kan volgens de partijen sterker, gezonder en duurzamer uit de crisis komen door te investeren in Campus Groningen, in de waterstofinfrastructuur, in een regionaal preventiefonds en in de biobank Lifelines.

De landelijke overheid kan daarbij helpen door Groningen aan te merken als dé waterstofregio van Nederland, bepleiten de partijen. De instellingen willen met een nationale actieagenda voor de regio Groningen er gezamenlijk met Den Haag voor zorgen dat kennis en innovaties uit Groningen meer bijdragen aan het nationaal verdienvermogen.