De app heet Garden Battle 2.0 en is te downloaden in de appstores van Google en Apple. Inwoners in de wijken Stadshagen en Wipstrik kunnen hun tuin opzoeken in de app en met verschillende tools in de catalogus bekijken welke groene ingrepen welke effecten hebben op klimaatbestendigheid.

Tot 1 juni krijgen deelnemers de kans om hun eigen digitale tuin zo klimaatbestendig mogelijk in te richten. De inwoner die het beste scoort op leefbaarheid en klimaatbestendigheid wint een make-over van de tuin ter waarde van 2.500 euro. Wethouder Ed Anker kiest samen met de jury een winnaar uit. 

Ook de deelnemers die niet winnen, kunnen aan de slag met klimaatbestendigheid. De catalogus van het spel is namelijk aangesloten op het aanbod van tuincentra in de buurt die zijn aangesloten bij het Campus Climatenetwerk.

Doel van de app is om inwoners bewust te maken van de mogelijkheden die zij hebben om zich te weren tegen weersextremen, zoals langdurige hitte en droogte afgewisseld met stortbuien.

SensHagen

Het is niet het eerste initiatief over dit thema in de gemeente Zwolle. Een ander project is SensHagen, waarin bewoners met sensoren de luchtkwaliteit, neerslag, verdamping, hitte en wind in hun tuin kunnen meten. Met de resultaten kunnen het KNMI, de Universiteit van Twente en het RIVM meer kennis opdoen over klimaatadaptatie.