Rotterdam

Rotterdam viert wederopbouw

Vorig jaar herdacht Rotterdam het bombardement dat het begin van de oorlog inluidde. Met de overgang naar 2016 maakt herdenken plaats voor vieren; 75 jaar wederopbouw met tal van activiteiten. Op 20 maart gaat officieel het buitenprogramma van start. De festiviteiten duren tot en met eind juli.

Volgens perswoordvoerder Ingrid Adriaanse moest het jaar echt worden afgesloten voordat de festiviteiten echt losbarsten. '2015 stond in het teken van de herdenking, dat moeilijk te combineren is met feest. Met de overgang naar 2016 kiest Rotterdam voor de blik vooruit en vieren we 75 jaar opbouw van de stad. Dat doen we door tal van culturele manifestaties door de hele binnenstad zoals op de Maasbrug. We hebben ook 75 bekende en onbekende Rotterdammers geportreteerd die hun visie geven op het Rotterdam van toen, nu en morgen.' De festiviteiten gaan door tot en met eind juli, als ook het zomercarnaval plaatsvindt.

 

De app van Stadszaken is gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. Met de app heb je nieuws, opiniestukken en achtergrondverhalen over de fysieke inrichting van Nederland in een vloek en een zucht op het scherm van je smartphone of tablet. Een must-have voor de RO-professional en de liefhebbers van stedelijke en ruimtelijke trends.
Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen