Station Tiel, station Zuidbroek, station Overveen en station Boskoop volgen station Klimmen-Ransdaal op de voet met 94 procent tevredenheid. 

Van de grote steden scoort Arnhem (93 procent) het beste. Ook Haarlem (92 procent), Rotterdam Centraal (92 procent), Delft (90 procent) en Utrecht Centraal (90 procent) vinden we terug bij de bovenste 25.

Onderaan de lijst bungelen station Den Helder-Zuid (25 procent), station Arnhem Velperpoort (29 procent), station Nijmegen Dukenburg (34 procent), station Delft Campus (38 procent) en station Lage Zwaluwe (40 procent). Redenen voor deze lage percentages kunnen een verbouwing of een afgelegen locatie ten opzichte van andere voorzieningen zijn.

Stijgende tevredenheid

De cijfers zijn al een aantal jaar stijgende. Waar in 2014 nog minder dan tweederde van de reizigers hun station met een zeven of hoger becijferde, lag dat percentage dit jaar op 79 procent.

Corona en het weghalen van de rookzuilen kunnen het succes deels verklaren. ‘Door de lage reizigersaantallen was het rustig op stations, waardoor veel mensen het op stations aangenamer vertoeven vinden’, aldus NS-directielid Anneke de Vries. Over het weghalen van de rookzuilen: ‘We hebben reizigers er niet specifiek naar gevraagd, maar uit eerder onderzoek bleek dat er brede steun voor was.’