Advertentie
Een historisch besluit door de gemeenteraad in Groningen: binnenstad Groningen busvrij vanaf 2018 . Een meerderheid stemde voor.

Groningse binnenstad wordt busvrij

Een historisch besluit door de gemeenteraad in Groningen: de binnenstad van Groningen wordt vanaf 2018 busvrij. Een meerderheid stemde voor het plan om voetgangers en fietsers meer ruimte te geven.

De ambitie staat in de binnenstadsvisie waarmee de raad deze week akkoord ging. Het asfalt zal verdwijnen en daarvoor in de plaats komen terrassen, bomen, bankjes en een fontein. Meer ruimte voor voetgangers en passagiers dus. De buslijnen die voorheen over de Grote Markt en door de Brugstraat reden, krijgen een nieuwe route over de Diepenring en het Zuiderdiep.

Alternatief voor mindervaliden

Mensen die met de bus naar het centrum willen, zullen het laatste stukje moeten lopen. Het gemeentebestuur denkt na over alternatieven voor hen die slecht ter been zijn. Er wordt gedacht aan kleine pendelbussen, een elektrisch treintje of een elektrische fietstaxi.

Niet iedereen was overigens enthousiast. Het plan stuitte op verzet van onder meer de SP en buschauffeurs van QBuzz. Zij vinden dat de binnenstad voor iedereen goed bereikbaar moet blijven.

Bron: Groninger Internet Courant

Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen