De gemeente Schouwen-Duiveland gaat in samenwerking met de politie het beheer van honderd buurtwhatsapps controleren. Er is sprake van wildgroei.

Zeeuwen controleren buurtwhatsapps

De gemeente Schouwen-Duiveland gaat in samenwerking met de politie het beheer van honderd buurtwhatsapps controleren. Er is sprake van wildgroei en overlap van de groepen.

Dat er te veel WhatsApp-groepen voor één buurt zijn bleek uit een onderzoek van de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC). Ook de politie onderstreept dat: 'Groepen overlappen elkaar vaak. Mededelingen zijn niet altijd even zinvol en iedereen wil de wijkagent in zijn groep hebben. Sinds de aanhouding van twee inbrekers in Krabbendijke is het aantal groepen geëxplodeerd. Het moet geen zootje worden', aldus de politiewoordvoerder.

Gecontroleerde groepen

Om die reden hebben de gemeente en de politie besloten om Schouwen-Duiveland te verdelen in 35 buurten van 1.000 inwoners. Op de website van de gemeente staat een kaart, zodat bewoners de voor hun buurt bestemde whatsappgroep kunnen vinden. Wie zich als eerste aanmeldt bij buurtwhatsapp@schouwen-duiveland.nl wordt de groepsbeheerder voor zijn buurt. Deze beheerders komen vervolgens ook samen met de wijkagenten in een aparte beheerdersgroep. Zij ontvangen een gebruiksaanwijzing, een grote sticker om te tonen dat de buurt WhatsApp heeft en een aantal kleine brievenbusstickers voor de deelnemende bewoners. De eerste gecontroleerde groep is al actief in Zierikzee.

De app van Stadszaken is gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. Met de app heb je nieuws, opiniestukken en achtergrondverhalen over de fysieke inrichting van Nederland in een vloek en een zucht op het scherm van je smartphone of tablet. Een must-have voor de RO-professional en de liefhebbers van stedelijke en ruimtelijke trends.
Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen