De Antwerpse Gedempte Zuiderdokken worden getransformeerd tot een enorme stadstuin. Antwerpen krijg zo een oase vol groenzones voor onder meer ontspanning.

Fier groen in Antwerpen

Wie graag in Antwerpen vertoeft, krijgt er een enorme groene oase bij. De zogenoemde Antwerpse Gedempte Zuiderdokken veranderen de komende jaren in een stadstuin van maar liefst 9 hectare en is bedoeld voor ontspanning, optredens, feestelijkheden en sportevenementen.

Wie nu de Antwerpse Gedempte Zuiderdokken bezoekt, treft een verhard parkeerterrein aan, dat plaats biedt aan onder meer grote evenementen zoals Sinksenfoor. Voor de parkeerders komen er twee ondergrondse garages, zodat er daarna ruimte is voor het stadspark. Tot enkele weken geleden konden Antwerpenaren hun zegje doen over de vijf geselecteerde ontwerpen. Uiteindelijk gaf een professionele jury de doorslag.

Stadstuin Antwerpen, inspraak blijft mogelijk

Dat betekent niet dat er geen inspraak meer mogelijk is. Ook de komende jaren wordt er nog gesleuteld aan het ontwerp, waarvan de werkzaamheden op zijn vroegst in 2018 beginnen. Het belooft iets bijzonders te worden, met drie zones die de historische dokken weerspiegelen: de museum-as, een structuur met veel waterpartijen en een groene boulevard.

Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen