De prijs van een tussenwoning steeg in het derde kwartaal van dit jaar 8,8 procent. Een tussenwoning kostte gemiddeld 312.240 euro. Hoekwoningen staan op de tweede plaats met een stijging van 8,5 procent, appartementen met een stijging van 8,3 procent op de derde plaats. Beide woningtypen kostten de afgelopen maanden resp. gemiddeld 326.145 en 300.498 euro. 

Gemiddeld steeg de prijs van bestaande koopwoningen met 8,1 procent naar zo'n 3,4 ton. De prijsstijging was in alle provincies zichtbaar. Koploper is Groningen, met een prijsstijging van 10,8 procent. In Noord-Holland daarentegen hoefden woningzoekenden ‘slechts’ 7,2 procent meer te betalen dan een jaar geleden.

Landelijk werden 5,6 procent meer woningen verkocht dan een jaar ervoor. Met uitzondering van Flevoland en Friesland steeg in alle provincies het aantal transacties. In het zuiden van het land groeide het aantal verkochte woningen het meest. In provincies Noord-Brabant, Limburg en Zeeland werden maar liefst 13,5 procent meer woningen verkocht.