Ongeveer een op de twaalf bedrijven van twee medewerkers of meer (8 procent) maakt gebruik van een online platform. 83 procent van hen geeft aan dit te doen vanwege een grotere potentiële markt. 75 procent zet digitale verkoop in vanwege het gemak, 68 procent voor het behouden of vergroten van het marktaandeel.

Een online platform zorgt volgens ruim 39 procent van de bedrijven voor een omzetstsijging. Met name bedrijven in de informatie en communicatie, verhuur en overige zakelijke diensten geven aan dat dit het geval is. Van de bedrijven die actief zijn in de handel zegt ruim 41 procent dat online verkoop de omzet doet stijgen. Opvallend is dat 13 procent van deze groep aangeeft dat een online platform de omzet juist doet dalen.

Invloed crisis

Het onderzoek van het CBS is gebaseerd op cijfers van 2018. Het is dus niet duidelijk of en hoe de coronacrisis invloed uitoefent. Belangenvereniging thuiswinkel.org meldde vrijdag op basis van de Thuiswinkel Markt Monitor dat consumenten in het tweede kwartaal van dit jaar 12 procent meer uitgaven dan in dezelfde periode vorig jaar. De stijging is toe te schrijven aan 52 procent groei in producten. Het aantal afgenomen diensten daalde juist met 45 procent. Naast de besteding nam ook het aantal mensen dat online winkelt toe. 

Volgens directeur Wijnand Jongen is de stijging toe te schrijven aan corona. 'Veel mensen moesten thuis blijven en richtten zich tot webwinkels voor hun aankopen, met veel nieuwe online kopers en een hoger besteed bedrag per koper tot gevolg.' Klus- en doe-het-zelfzaken, woonwinkels en winkels met sport- en recreatieartikelen maakten de grootste groei door. Ook werden online meer eten besteld.