Advertentie
Pxhere

Nederlanders, ondanks corona, toch positiever over gezondheid

82 procent van de Nederlanders is in de maanden april, mei en juni positief over de eigen gezondheid. In de kwartalen van de drie voorafgaande jaren had 78 procent een positief gevoel bij de eigen gezondheid. Dit stelt het CBS op basis van vandaag gepubliceerde cijfers.

Het percentage overmatige drinkers en dagelijks rokende volwassenen verminderde ook ten opzichte van begin vorig jaar. Dit past in de langjarige trend van afnemend tabaksgebruik. Voor overgewicht, dat samenhangt met leefstijlfactoren als voeding en bewegen, is geen verandering te zien.

In het tweede kwartaal van dit jaar maakten minder, in vergelijking met een jaar eerder, mensen gebruik van diverse zorgvoorzieningen. Denk aan de tandarts of huisarts. De daling van het zorggebruik kan gerelateerd worden aan het feit dat er aan het begin van de coronacrisis per saldo minder gezondheids- en zorgdiensten werden geleverd. De mondzorg kwam bijna tot stilstand in de eerste weken van het tweede kwartaal, huisartsen leverden tijdens de piek van de coronapandemie minder zorg, en in ziekenhuizen werden veel afspraken en operaties uitgesteld of geannuleerd.

 

Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen