Dat meldt onderzoeksbureau RMC. Op maandag 6 april was het in de winkelstraten 71 procent rustiger dan vorig jaar, maar 12 procent drukker dan op dezelfde dag een week eerder. De drukte in de winkelstraten lijkt dus geleidelijk weer toe te nemen, stelt het onderzoeksbureau.

De stijging is zichtbaar sinds dinsdag 31 maart en was op z’n grootst op de zonovergoten zondag 5 april. Het was toen 32 procent drukker dan vorige week en 83 procent rustiger dan vorig jaar.

Er zitten echter nog steeds flinke verschillen tussen locaties. RMC wijst op winkellocatie De Laat in Alkmaar, waar de drukte ten opzichte van vorige week met 65 afnam. In de Rotterdamse Lijnbaan was het op 6 april in vergelijking met de maandag een week eerder juist 89 procent drukker.

Grote steden

De grootste afnames zijn nog steeds te zien in de winkelstraten van de grote steden, met de Amsterdamse binnenstad als uitschieter. Zo liet de Kalverstraat op donderdag 2 april een drukte-afname van 90 procent zien ten opzichte van vorig jaar, al was het er wel weer 20 procent drukker dan de week ervoor. Wat verder opvalt, is dat de telpunten die in de buurt van een supermarkt zijn, een afname in de drukte laten zien ten opzichte van de week ervoor: het hamstergedrag van de bevolking lijkt dus iets achter de rug te zijn.