Onzekerheid door Corona

‘Stagnatie nieuwbouw dreigt bij langdurige maatregelen Corona’

Als de Corona-maatregelen langer duren, blijft de woningmarkt niet buiten schot. Nieuwbouwprojecten kunnen stagneren als werknemers uitvallen of bouwmaterialen niet meer worden aangevoerd. Dat verwacht Vereniging Eigen Huis.

Op dit moment is nog niet merkbaar of kopers afzien van het kopen van een huis, of dat bezichtigingen, woningtaxaties, verbouwingen of de overdracht bij de notaris worden afgezegd, stelt de belangenorganisatie.

Woningmarkt

De hypotheekrente blijft laag, maar de ECB heeft nog geen verdere rentedaling aangekondigd. Vereniging Eigen Huis kan geen voorspelling doen over de ontwikkelingen op de woningmarkt. De negatieve gevolgen van de pandemie op de economie zijn wel zichtbaar, vooral doordat het reisverkeer in veel landen wordt stilgelegd, winkels en bedrijven sluiten en aandelenbeurzen dalen. Het ligt in de verwachting dat het consumentenvertrouwen hierdoor zal dalen, aldus Eigen Huis.

De app van Stadszaken is gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. Met de app heb je nieuws, opiniestukken en achtergrondverhalen over de fysieke inrichting van Nederland in een vloek en een zucht op het scherm van je smartphone of tablet. Een must-have voor de RO-professional en de liefhebbers van stedelijke en ruimtelijke trends.
Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen