Voorzitter Wout Veldstra van Stichting Steenbreek gaf in het begin van de avond een inspirerende pitch over Steenbreek. Hij is zeer te spreken over het eindresultaat. ‘We zijn collectief eigenaar van een groot probleem en Steenbreek heeft succes met een participerende aanpak, die de deelnemers motiveert om zelf in actie te komen met meer biodiversiteit als resultaat’.

Over de Duurzame 100

Het verschil met de lijst van 2019 ten opzichte van de vorige tien ranglijsten is dat er dit jaar voor het eerst geen personen uit de wetenschap, politiek en bedrijfsleven in de lijst staan maar projecten; duurzame initiatieven van onderop. De Zwerfinator staat op nummer 1 en de Klimaatspijbelaars op nummer 2. De volledige lijst is hier te bekijken.

Over Steenbreek

Operatie Steenbreek is in 2015 opgericht om concreet actie te kunnen voeren tegen de trend om particuliere tuinen te verharden. Sinds januari van dit jaar is de doelstelling verbreed en richt de stichting zich ook op de publieke ruimte. Samen met de aangesloten gemeenten, waterschappen, provincies en partners wordt gewerkt aan een klimaatadaptieve omgeving, waarbij het verbeteren van de biodiversiteit een essentieel speerpunt is. Meer informatie is te lezen op www.steenbreek.nl