Zuid-Holland stoot Noord-Holland van nieuwbouwtroon

In de eerste zeven maanden van 2019 werden bijna 40 duizend nieuwbouwwoningen opgeleverd, acht procent meer dan in dezelfde periode in 2018. Het grootste deel van deze woningen staat in Zuid-Holland, waarmee de provincie het stokje overneemt van Noord-Holland. Dat blijkt uit analyse door Cobouw.

Voor de analyse baseert Cobouw zich op gegevens van het CBS. ‘In Zuid-Holland werden in de eerste zeven maanden van het jaar 8.600 nieuwbouwwoningen opgeleverd, ruim 2.500 (41 procent) meer dan in dezelfde periode vorig jaar,’ aldus Cobouw.

Waar de productie in Zuid-Holland toenam ten opzichte van 2018, daalde deze juist in Noord-Holland, van 7.900 naar 7.000. Volgens Cobouw heeft dit grotendeels met Amsterdam te maken. Daar liep de productie terug met 30 procent. Ook in de provincies Groningen, Flevoland en Limburg daalde de productie.

De app van Stadszaken is gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. Met de app heb je nieuws, opiniestukken en achtergrondverhalen over de fysieke inrichting van Nederland in een vloek en een zucht op het scherm van je smartphone of tablet. Een must-have voor de RO-professional en de liefhebbers van stedelijke en ruimtelijke trends.
Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen