Advertentie

Brabant sluit zich aan bij Stichting Steenbreek

De provincie Noord-Brabant sluit zich aan bij Stichting Steenbreek. Daarmee is Brabant na Overijssel de tweede provincie die mee doet aan deze landelijke campagne van gemeenten en waterschappen. Het doel is om te zorgen voor meer groen in de privé omgeving en daarnaast om alle kansen en mogelijkheden te benutten voor het vergroenen van de openbare ruimte. Stichting Steenbreek en de provincie willen daarmee zorgen voor een klimaatbestendige en een gezonde, fijne leefomgeving voor zowel mens als dier.

Groen is leven
Gedeputeerde Rik Grashoff (Natuur, Water en Milieu): “Samen maken we Brabant groen en klimaatbestendig. Het klimaat verandert en dat merken we ook in Brabant: hoosbuien, hitte en droogte komen steeds vaker voor. Elke vierkante meter steen die wordt vervangen door groen zorgt ervoor dat het water beter in de bodem kan zakken. Het groen tempert de temperatuur in de stad en vangt en fijnstof af. Insecten, amfibieën, vogels en kleine dieren vinden weer een leefgebied. Mensen voelen zich prettiger en gezonder.”

Succes
De campagne Operatie Steenbreek is een groot succes. In Nederland zijn al zo’n 120 gemeenten, waarvan 16 in Brabant, actief om samen met inwoners de leefomgeving te vergroenen. Die directe betrokkenheid van mensen is ook de kracht van de campagne. Voor de provincie Brabant is dit alles reden om zich aan te sluiten. Naast de provincie zijn de Brabantse gemeenten Bernheze, Boekel, Boxtel, Eindhoven, Heeze-Leende, Laarbeek, Landerd, Meierijstad, Moerdijk, Oss, Sint Anthonis, Sint Michielsgestel, Tilburg, Uden, Valkenswaard, Veldhoven en waterschap Aa en Maas aangesloten bij Stichting Steenbreek.

 

Voor meer informatie over Stichting Steenbreek kijk op https://www.operatiesteenbreek.nl/
Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen