Dit gebeurt tijdens een summerschool op 27 en 28 februari en 1 maart. De beste oplossingen voor een sociale en inclusieve energietransitie worden gepresenteerd tijdens het slotcongres op vrijdagmiddag 1 maart op het Provinciehuis in Assen.

Nieuwe sociale ongelijkheid
De Provincie Drenthe wil dat alle mensen mee (kunnen) doen aan de energietransitie, en dat deze transitie niet leidt tot nieuwe of andere vormen van sociale ongelijkheid. De Provincie beseft dat mensen met weinig financiële middelen nu aan de zijlijn staan, omdat in de huidige situatie de kosten voor verduurzaming nog te hoog zijn. Hoe zorgen we ervoor dat alle groepen mensen in de samenleving kunnen profiteren van de duurzame energiewelvaart en voorkomen we energiearmoede?

Summerschool
In opdracht van de Provincie Drenthe organiseert het Kennislab voor Urbanisme de summerschool ‘Hou de energietransitie betaalbaar voor iedereen’ op 27 en 28 februari en 1 maart 2019 op verschillende locaties in Drenthe. Tijdens de summerschool gaan 24 ambitieuze jongprofessionals (hbo en wo-studenten en pasafgestudeerden) opzoek naar nieuwe, concrete oplossingen voor een sociale, inclusieve energietransitie. Op 1 maart presenteren de deelnemers hun plannen aan de vakjury, die de beste oplossing kiest.

Leer mee
Geïnteresseerden zijn van harte welkom om met de Provincie Drenthe te leren waar het ‘gat’ in de duurzame energiemarkt zit. Het slotcongres vindt plaats op vrijdag 1 maart 2019 van 13.30 tot 17.00 uur in het Provinciehuis Drenthe (Westerbrink 1) in Assen. Aanmelden kan via deze link.

Jongprofessional gezocht!
Ben je of ken je een jongprofessional die graag wil meewerken aan een oplossing voor energiearmoede? Er is nog één plek beschikbaar voor een enthousiaste deelnemer! Kijk voor alle informatie en aanmelden op www.kennislabvoorurbanisme.nl/project/summerschool-februari-2019/.