Dat meldt het FD. De krant sprak met bestuursvoorzitter Marien de Langen van woningcorporatie Stadgenoot, die laat weten dat het gaat om 3000 tot 6000 fraudegevallen. 'Een waanzinnig hoog aantal, als je bedenkt dat wij via nieuwbouw jaarlijks slechts enkele honderden nieuwe woningen kunnen opleveren’, zegt De Langen tegen het FD.

Woningmarkt

De Amsterdamse woningmarkt kent een wachttijd van 14 jaar. Jaarlijks stroomt niet meer dan 3 procent van de huurders door. De illegale onderhuur komt bovenop het probleem van verhuur via Airbnb en scheefwonen.

'Illegale onderhuur ontwricht en ondermijnt het hele corporatiestelsel', zegt directeur Egbert de Vries, directeur van de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties tegen het FD. De aanpak ervan ligt bij de gemeente, maar de aandacht van de Amsterdamse politiek richt zich volgens de krant vooralsnog vooral op de zichtbare overlast door Airbnb-verhuur. De gemeente Amsterdam zegt de investeringen in de aanpak van illegale onderhuur op te schroeven, schrijft het FD.