Initiatiefnemer van deze BIZ is de UDSRotterdam (Urban Department Store Rotterdam), de stichting die werkt in opdracht van verenigde winkeliers en winkelpandeigenaren in het centrum van Rotterdam. UDSRotterdam heeft als doel om van de binnenstad van Rotterdam de meest vernieuwende binnenstad van de Benelux te maken met een bijdrage van alle eigenaren en winkeliers in het gebied.

Voor 2023 wordt gestreefd naar 15% meer bestedingen, 15% meer bezoekers en een 20% hogere waardering. Door een hechtere samenwerking willen de eigenaren en winkeliers de leefbaarheid en veiligheid, de ruimtelijke kwaliteit en de economische ontwikkeling in dit gebied verder bevorderen.

Investering van 6 miljoen

Het beoogde gebied behelst winkelcentrum Central Plaza, de Kruiskade, het Lijnbaangebied inclusief Binnenwegplein, de Koopgoot en het Beursplein gebied inclusief de WTC shops. In dit gebied bevinden zich ruim 300 winkels en 65 winkelpandeigenaren. Bij het behalen van deze BIZ wordt er jaarlijks ruim 1,2 miljoen euro geïnvesteerd in de binnenstad; in totaal 6 miljoen in de 5 jaar die de BIZ regeling duurt.

In de eerste helft van november wordt een peiling onder de deelnemers gehouden op basis waarvan wordt bepaald of de BIZ definitief ingevoerd zal worden.