Desirée Uitzetter
Foto: BPD/ NEPROM

Desirée Uitzetter nieuwe voorzitter NEPROM

Desirée Uitzetter (directeur Gebiedsontwikkeling BPD) is met ingang van 1 januari 2019 de nieuwe voorzitter van de NEPROM, de vereniging van professionele projectontwikkelaars. De ledenvergadering stemde op 12 september in met haar voordracht door het bestuur.

Desirée Uitzetter volgt Bart van Breukelen op, die in verband met het verstrijken van de statutaire termijn zijn functie aan het einde van dit jaar neerlegt. Hij trad in 2009 toe tot het NEPROM-bestuur en heeft de vereniging sinds eind 2015 geleid.

De nieuwe voorzitter kijkt uit naar haar nieuwe uitdaging: 'Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van het bestuur en de leden en neem de rol als nieuwe voorzitter van de NEPROM met veel plezier op mij. Wat mij betreft zijn focus, samenwerking en daadkracht kernthema’s in de verdere ontwikkeling van Nederland voor de komende jaren. De enorme opgave waar we als sector voor staan, op gebied van verstedelijking, woningbouw en verduurzaming, vergt op de korte en op de langere termijn meer kennis, creativiteit, investeringscapaciteit en organisatietalent. Samen met alle NEPROM-leden wil ik ervoor zorgen dat er meer wederzijds begrip komt tussen publieke en private partijen om dit tot een goed resultaat te brengen', aldus Desirée Uitzetter. 

Het bestuur is verheugd dat Desirée beschikbaar is voor het voorzitterschap, mede gezien haar uitgebreide bestuurlijke netwerk op het terrein van ruimtelijke ontwikkeling en haar sterke maatschappelijke profiel. Desirée vervult sinds 2015 de functie van directeur Gebiedsontwikkeling bij BPD, waar zij Friso de Zeeuw opvolgde. Eerder was zij partner bij de Stec Groep en projectdirecteur bij BNG gebiedsontwikkeling. Zij is lid van de Raad van Toezicht van Platform31 en van de Vereniging Deltametropool en zij vertegenwoordigt Nederland als Council Member bij het IFHP.

Het bestuur van de NEPROM bestaat met ingang van 1 januari 2019 verder uit de volgende personen: Jan van Barneveld (De Alliantie Ontwikkeling), Job Dura (Dura Vermeer Groep), Jaco Meuwissen (3W real estate), Allard van Spaandonk (Bouwinvest REIM) en Arno van der Voort (Provast). Het voorzitterschap van de NEPROM is een parttime onbezoldigde functie.

(Bron: NEPROM)

De app van Stadszaken is gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. Met de app heb je nieuws, opiniestukken en achtergrondverhalen over de fysieke inrichting van Nederland in een vloek en een zucht op het scherm van je smartphone of tablet. Een must-have voor de RO-professional en de liefhebbers van stedelijke en ruimtelijke trends.
Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen