Foto: Kuijken (met zonnebril) op werkbezoek. Foto: Rijksoverheid

Deltacommissaris Kuijken stopt ermee

Per november legt Wim Kuijken (66) zijn werkzaamheden als deltacommissaris neer. Hij gaat dan met pensioen. Dat meldt het Financieel Dagblad. Een opvolger is nog niet bekend.

Naast deltacommissaris is Kuijken onder andere werkzaam als voorzitter van de raad van commissarissen van de Nederlansche Bank en voorzitter van de raad van toezicht bij het Kadaster. Deze taken zal hij blijven vervullen. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) buigt zich over Kuijkens opvolging.    

Klimaatadaptatie

Als deltacommissaris heeft Kuijken zich ingezet om Nederland klimaatbestendig te maken. Zo presenteerde hij vorig jaar het Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie 2018, waarin is vastgesteld dat alle Nederlandse gemeenten uiterlijk per 2019 een klimaatstresstest moeten uitvoeren. Een lokale klimaatregisseur zou daarin het voortouw moeten nemen.  

In het FD constateert Kuijken nu dat meer haast geboden is. ‘Ik zie veel actieve wethouders met ideeën om de stad te vergroenen en waterpartijen aan te leggen om regen vast te houden en verkoeling te bieden, maar met het oog op de leefbaarheid zou ik graag zien dat iedereen een tandje bijzet.’

 

De app van Stadszaken is gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. Met de app heb je nieuws, opiniestukken en achtergrondverhalen over de fysieke inrichting van Nederland in een vloek en een zucht op het scherm van je smartphone of tablet. Een must-have voor de RO-professional en de liefhebbers van stedelijke en ruimtelijke trends.
Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen