Short Stay Vakantieparken
Foto: Jan-Willem Reusink

Onderzoek: Hoe gaat uw gemeente om met short stay? 

De vraag naar tijdelijk wonen in Nederland is groot en stijgt snel. Verschillende onderzoeken geven aan dat circa 1,5 miljoen mensen een tijdelijke woning zoeken. Stadszaken en Bureau Stedelijke Planning onderzoeken via een Monitor het short stay-beleid bij gemeenten om inzicht te krijgen en om praktische artikelen te maken rondom dit onderwerp. Helpt u mee?

START DE ENQUETE

Het aantal nieuwe initiatieven voor short stay neemt snel toe. Toch is er nog relatief weinig bekend over het nieuwe segment short stay op de woningmarkt. Op Stadszaken berichtten we al meermaals over dit onderwerp, maar we willen dit dossier graag uitdiepen in tijden van woningnood. Lees bijvoorbeeld ook ons verhaal over de arbeidsmigranten in de provincie Noord-Brabant de arbeidsmigranten-campus in Waalwijk

De redenen en achtergronden van short stay-zoekers zijn echter zeer divers: kenniswerkers uit binnen – en buitenland, gescheiden mensen, studenten, arbeidsmigranten en kwetsbare groepen. Met dit onderzoek willen we gemeenten helpen om beter beleid te kunnen ontwikkelen. 

Het invullen van de enquête, opgesteld door Bureau Stedelijke Planning en Stadszaken.nl duurt ongeveer 5 minuten en is uitsluitend gericht op mensen die werken voor gemeenten. Invullen kan anoniem en u kunt de uitkomsten van het onderzoek ontvangen.

START DE ENQUETE

De app van Stadszaken is gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. Met de app heb je nieuws, opiniestukken en achtergrondverhalen over de fysieke inrichting van Nederland in een vloek en een zucht op het scherm van je smartphone of tablet. Een must-have voor de RO-professional en de liefhebbers van stedelijke en ruimtelijke trends.
Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen