Rob Acket

Kans om smart city vraagstuk of oplossing te pitchen 

Future City Foundation zoekt concrete smart city-projecten

Op de Dutch Future City Conference op 19 september in de Jaarbeurs Utrecht brengt de Future City Foundation vraag en aanbod op het gebied van smart city-toepassingen bij elkaar. Gemeenten en provincies worden opgeroepen om hun concrete smart city-oplossing of vraag te pitchen op de Dutch Future City Conference.

‘Veel gemeenten zijn bezig met allerlei innovatieve technologische toepassingen om de ruimtelijke ordening en leefbaarheid te verbeteren,’ stelt Yvonne Kemmerling, directeur Future City Foundation. ‘Maar vaak gebeurt dat solistisch, het delen van deze toepassingen tussen gemeenten verloopt meestal nog moeizaam. Bovendien blijven veel van deze toepassingen in de ideefase hangen. Het is één van de pijlers van de Dutch Future City Conference om hier verandering in te brengen.’

Om kennisdeling, samenwerking én uitvoering te bevorderen, moedigt Kemmerling gemeenten en provincies aan hun smart city-projecten te pitchen op het congres.

Dutch Future City Conference pitches

Wat is precies de bedoeling? Tijdens het congres is ruimte voor 18 verschillende pitches op het hoofdpodium. Na de pitches is er een ‘meet & greet’-mogelijkheid zodat vraag en aanbod elkaar gelijk kunnen ontmoeten. Pitchkandidaten krijgen 4 minuten de tijd om een succesvol smart city project of vraagstuk te presenteren voor een zaal van meer dan 250 ruimtelijke professionals, datadeskundigen en techbedrijven.

Naast lokale overheden kunnen slimme ondernemers, appbouwers of andere technerds met innovatieve oplossingen zich ook aanmelden voor de pitchronde. Pitches worden ingedeeld op basis van de volgende thema’s uit de NL Smart City Strategie: circulaire economie, mobiliteit, energie, stedelijke ontwikkeling en bebouwde omgeving, veiligheid, leefbaarheid en waterbestendigheid.

Aanmelden kan t/m 19 juli. Meer informatie en aanmelden via de website van de Future City Foundation.

Lees ook: Waarom een smart city bouwbesluit 

Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen