andries heidema commisaris van de koning overijssel
Foto: Andries Heidema

Heidema nu officieel benoemd tot commissaris van de Koning in Overijssel

Andries Heidema wordt commissaris van de Koning in de provincie Overijssel. De ministerraad heeft ingestemd met deze voordracht op voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming van de ChristenUnie-politicus gaat in op 11 juli 2018.

Heidema was sinds 4 juli 2007 burgemeester van de gemeente Deventer. Heidema volgt Ank Bijleveld-Schouten op, die sinds 26 oktober 2017 de minister van Defensie in het kabinet Rutte III is. Haar functie werd tijdelijk ingevuld door D66-er Boele Staal, maar met de benoeming van Heidema krijgt de functie weer een officiële opvolger.

In het kort de loopbaan van Andries Heidema:

  • Heidema studeerde in Wageningen landinrichtingswetenschappen en voltooide deze studie in 1986.
  • Hierna was hij onder meer beleidsmedewerker en projectmanager bij de Rijksplanologische Dienst en interim-manager op het ministerie van VROM.
  • Vanaf 1988 was hij zestien jaar politiek actief in de Zuid-Hollandse gemeente Zoetermeer, onder andere als wethouder.
  • Op 1 juli 2002 werd hij benoemd tot burgemeester van de toenmalige gemeente Kesteren.
  • In 2007 volgde Heidema James van Lidth de Jeude op als burgemeester van Deventer.
  • Op 13 februari 2013 besloot de Deventer gemeenteraad hem voor een nieuwe ambtstermijn van zes jaar voor te dragen. Op 4 juli dat jaar werd hij herbenoemd.

Ook interessant: De oplossing voor de bouwimpasse komt uit Zwolle

De app van Stadszaken is gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. Met de app heb je nieuws, opiniestukken en achtergrondverhalen over de fysieke inrichting van Nederland in een vloek en een zucht op het scherm van je smartphone of tablet. Een must-have voor de RO-professional en de liefhebbers van stedelijke en ruimtelijke trends.
Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen