De sterke groei in Zuidoost-Noord-Brabant is te danken aan de industrie en zakelijke dienstverlening. De economie in Almere floreert door de sterke economische groei in leasebedrijven. Zoetermeer en Zuidoost-Drenthe hadden een groei van 2,2 procent en zaten daarmee onder het landelijk gemiddelde.

Flevoland kende van alle provincies de grootste groei: 4,2 procent. Daarna volgden Noord-Brabant en Noord-Holland die beide een groei van 3,7 procent hadden. De groot- en detailhandel groeide sterk in 2017 en is de grootste economische bedrijfstak van Noord-Holland, wat de sterke groei verklaart.

Vier grootste steden

Zoals voorgaande jaren groeide van de vier grootste steden de Amsterdamse economie het meest, met 3,9 procent. Rotterdam kende een groei van 3,3 procent en Utrecht 3,2 procent. De groei in Utrecht werd licht gedempt door de krimp van financiële instellingen. Den Haag kende de kleinste groei van de vier steden, namelijk 2,6 procent. Dit heeft onder andere te maken met de matige groei van de overheid.

Afname

Van alle regio's kennen Groningen, Friesland en Drenthe als enige een economische krimp, dit heeft te maken met de afname van aardgaswinning in de regio's. Overig Groningen kende een economische afname van 1,5 procent. De provincie Groningen kende zonder aardgaswinning een groei van 2,5 procent, dit betekent dat de provincie een economische afname van 0,6 procent kent.