Meld nu de beste openbare ruimte van Nederland aan!

Centraal bij Award Beste Openbare Ruimte 2018 staat 'beweegvriendelijkheid' gericht op wandelen, fietsen, sport, spel en ontmoeten. Door tot bewegen uit te nodigen draagt een openbare ruimte meteen ook bij aan milieukwaliteiten, sociale gezondheid en duurzaamheid. Belangrijk daarbij is de aandacht voor inclusiviteit, de toegankelijkheid van de openbare ruimte voor iedereen, dus ook voor mensen die minder mobiel zijn en minder kunnen zien.

De prijs

Alle openbare ruimten die voldoen aan de randvoorwaarden voor inzending kunnen deelnemen aan de Award Beste Openbare Ruimte 2018. Een vakkundige jury bepaalt welke inzendingen worden opgenomen op de shortlist en beoordeelt deze aan de hand van de criteria die zij opstelt. De 3 genomineerden pitchen op 21 juni tijdens het Landelijk Congres Openbare Ruimte (LCOR) waarom hun openbare ruimte de beste van Nederland is. De jury bepaald samen met het publiek wie de winnaar is. De winnaar wordt bekend gemaakt op het Landelijk Congres Openbare Ruimte 2018 in Breda. De winnende openbare ruimte mag zich beroepen op de titel ‘Beste Openbare Ruimte van Nederland’.

Openbare ruimten die eerder deze titel wonnen, zijn de Groene Loper Breda (2017), Kerckebosch Zeist (2016), Kustwerk Katwijk (2015), het Erasmuspark Rotterdam (2014), het Wilhelminaplein Leeuwarden (2013), de Binnenstad van Venray (2012), Park Sonsbeek in Arnhem (2010), de Kralingse Plas in Rotterdam (2007) en de wijk Egelshoek in Heiloo (2005).

Aanmelden

Gemeenten, woningcorporaties, waterschappen, instellingen, ontwerpbureaus, binnensteden, bewoners- en ondernemersinitiatieven kunnen hun openbare ruimte aanmelden.

Klik hier voor de criteria en om een openbare ruimte aan te melden