Gasloos of energieneutraal bouwen past niet binnen het budget dat beschikbaar is gesteld voor de verbouwing. Vanaf 2020 begint de verbouwing die ongeveer vijf jaar zal duren. De verbouwing zal rond de half miljard euro gaan kosten. In tegenstelling tot de eis dat burgers vanaf 2021 geen CV-ketel meer mogen aanschaffen, worden er binnen het kabinet weinig energieneutrale maatregelen genomen betreft de verbouwing.

Het blijkt dat de meerderheid van de tweede kamer een voorstander is van het draaien op volledig duurzame energie. Minister Ollongren stelt echter dat het gasgebruik op het Binnenhof op dit moment al zeer beperkt is. De plannen voor de verbouwing worden 'sober en doelmatig' genoemd. Er zal vooral herstel plaatsvinden en enkele aanpassingen zodat het Binnenhof voldoet aan de huidige wet- en regelgeving.

Coalitiepartij D66 en oppositiepartij Partij voor de Dieren zijn het absoluut niet eens met de verbouwingsplannen en vinden dat het Binnenhof na de verbouwing niet meer aangesloten moet zijn op gas. De meerderheid van het kabinet wil ook een gasloos Binnenhof.