De vereniging wil voor iedere Rotterdammer honderd procent zonnestroom beschikbaar maken. Waar nodig vult energieleverancier Greenchoice de vraag naar energie aan met eigen duurzame bronnen. Deze actie sluit aan bij de doelstelling van de gemeete Rotterdam om in 2030 klimaatpositief te zijn. Door het initiatief van REC is Rotterdam een stap dichter bij het realiseren van dit doel.

Inbreng daken

De REC gaat op zoek naar huishoudens, bedrijven en organisaties die willen meewerken aan het project. Inwoners met een koopwoning kunnen hun dak beschikbaar stellen en op die manier een bijdrage leveren aan de lokale opwekking van duurzame stroom. Deze bewoners kunnen zonnepanelen kopen en zo bijdragen aan het project. Op die manier wordt het plaatsen van de zonnepanelen gedeeltelijk gefinancierd. Op dit moment zijn er gesprekken gaande met bedrijventerrein Schiebroek om daar op grote schaal zonnepanelen te plaatsen.

Vijf zonneprojecten

Voor het einde van dit jaar wil de REC minimaal vijf zonneprojecten opstarten in Rotterdam. Door de landelijke ‘Regeling Verlaagd Tarief’ hebben omwonenden van het project recht op jaarlijkse teruggave van energiebelasting. Door deze regeling kunnen huishoudens die geen geschikt dak hebben ook profiteren van de zonne-energie.