Het doel van Booking.com en Rooftop Revolution is om 5.000 m2 aan groene daken te realiseren en meewerkende hotels daarmee bij te laten dragen aan aan een groener Amsterdam. Het groen maken van daken kan in allerlei vormen, van het planten van vetplantjes en mos tot een complete daktuin.

Een groen dak kan bijdragen aan een tal van voordelen. Zo kan een groen dak ongeveer vijftig procent van het regenwater opnemen en terug afgeven in de atmosfeer. Daarnaast is het goed voor de gezondheid omdat door de productie van zuurstof de lucht wordt gezuiverd. Ook is het een uitstekende manier om te isoleren.

Bij-vriendelijke planten

Tijdens de lancering van het project afgelopen januari is ook het initiatief gestart om 15.000 bij-vriendelijke planten te zaaien, die gebruikt kunnen worden bij het project om de daken groen te maken. Op dit moment worden de planten verzorgd in Amsterdam Noord zodat ze later overgebracht kunnen worden naar de hoteldaken die meewerken aan het project.

Tien procent van de daken groen

Op dit moment is 1,5 procent van de daken in Amsterdam groen, Rooftop Revolution heeft als ambitie geformuleerd om in 2020 tien procent van alle Amsterdamse daken van groen te voorzien. Door de samenwerking met Booking.com ligt dit doel dichter binnen handbereik.