Foto: Alix Guillard

Minder woningen verkocht, prijzen blijven stijgen

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat de koopwoningen in februari 2018 9,5 procent duurder zijn dan in februari 2017.

Al sinds 2013 is er een stijgende lijn te zien in de kosten van koopwoningen. In augustus 2008 bereikten de woningprijzen een piek waarna de prijzen bleven dalen tot een nieuw dieptepunt in 2013.

Vergeleken met het dal in 2013 zijn de prijzen met 26,1 procent gestegen. De huizenprijzen blijven stijgen omdat de rente historisch laag is en de economie goed draait. Daarnaast blijkt dat er minder koopwoningen zijn verkocht in februari 2018 vergeleken met februari 2017, een daling van zes procent. Dit is voor het eerst sinds de crisis het geval. De rede voor de daling in verkoop heeft te maken met het beperkte aanbod en de hoge prijzen. 

Het onderzoek is uitgevoerd door het CBS door te kijken naar de prijsontwikkelingen van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland en het kadaster.

De app van Stadszaken is gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. Met de app heb je nieuws, opiniestukken en achtergrondverhalen over de fysieke inrichting van Nederland in een vloek en een zucht op het scherm van je smartphone of tablet. Een must-have voor de RO-professional en de liefhebbers van stedelijke en ruimtelijke trends.
Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen