Regulering zou woningproductie 'ernstig schaden'

NEPROM neemt afstand van aanbevelingen middenhuur

Afgelopen maandag presenteerde Rob van Gijzel zijn rapport met aanbevelingen over middenhuurwoningen, als uitkomst van Landelijke Samenwerkingstafel middenhuur. De projectontwikkelaars van de NEPROM nemen afstand van de aanbevelingen, omdat die de nieuwbouwprodutie zou schaden.

Naast de ontwikkelaars van de NEPROM hebben ook ander partijen waaronder de IVBN (grote beleggers) kritisch gereageerd op enkele aanbevelingen, waaronder het advies om naast de sociale huur ook middenhuurwoningen door het rijk te laten reguleren.

De marktpartijen wijzen er op dat die ingreep de nieuwbouwproductie ernstig zal raken en dat daardoor juist minder woningen op de markt zullen komen.

In het afgelopen jaar hebben gemeenten, marktpartijen en corporaties onder leiding van Van Gijzel op lokaal niveau gewerkt aan het vergroten van het aanbod aan middenhuur. Op veel plaatsen heeft dat overleg volgens de NEPROM vruchten afgeworpen en hebben marktpartijen en gemeenten de handen ineen geslagen om de woningproductie verder aan te jagen en om een substantieel deel daarvan in de vorm van middenhuurwoningen te realiseren.

De huidige regelgeving blijkt partijen voldoende basis te bieden om tot vrijwillige afspraken te komen over het vergroten van het aandeel middenhuur', aldus de NEPROM in een nieuwsbrief van vandaag.

De app van Stadszaken is gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. Met de app heb je nieuws, opiniestukken en achtergrondverhalen over de fysieke inrichting van Nederland in een vloek en een zucht op het scherm van je smartphone of tablet. Een must-have voor de RO-professional en de liefhebbers van stedelijke en ruimtelijke trends.
Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen