Er moet meer in ’het groen’ aan de rand van de stad worden gebouwd. Dat zegt minister Ollongren vandaag in De Telegraaf.

Minister Ollongren: 'Ook bouwen in het groen'

Er moet meer in ’het groen’ aan de rand van de stad worden gebouwd. Met de huidige bouwplannen, die voornamelijk over projecten bínnen de stadsgrenzen gaan, redden we het niet. Dat zegt minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) vandaag in De Telegraaf. 

Ollongren ziet een nog groter woningtekort op ons afkomen als er niets gebeurt. 'Er moet meer bij, anders wordt het echt heel erg knellen', zegt de D66-bewindsvrouw in De Telegraaf. Ze spreekt de hoop uit dat gemeenten en provincies 'lef' zullen tonen en ook aan de stadsgrenzen aan de slag gaan.

Huurhuis helpt koopwoning

Ollongren merkt dat bestuurders vooral binnen de stadsgrenzen bouwen. Het moet volgens Ollongren allebei, én binnenstedelijk én in het groen. Ze geeft in de krant aan wel wil wel 'zorgvuldig' te willen zijn. 'We gaan heus niet al het groen volbouwen, maar we zullen iets moeten verzinnen. We krijgen niet iedereen binnen de nu getekende lijntjes.'

De app van Stadszaken is gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. Met de app heb je nieuws, opiniestukken en achtergrondverhalen over de fysieke inrichting van Nederland in een vloek en een zucht op het scherm van je smartphone of tablet. Een must-have voor de RO-professional en de liefhebbers van stedelijke en ruimtelijke trends.
Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen