In ROm 7-8, juli 2017 stond een interview met wethouder Dick Emmer over energietransitie en de energiemarktplaats Zaanse Groene. Via dit formulier kunt u uw online code aanvragen en het complete artikel lezen.

Wethouder Sanna Munnikendam: 'We willen inwoners en ondernemers in Zaanstad stimuleren om bijvoorbeeld met zonnepanelen hun eigen energie op te wekken. Met Zaanse Groene kunnen zij de energie die ze niet nodig hebben, verhandelen. Dat was tot nu toe niet mogelijk. Een nieuwe stap op weg naar een duurzamere samenleving!'

Wat gaat Zaanse Groene doen? 

De trekker van Zaanse Groene is Zaans ondernemer Jaap Dooves. Hij gaat met steun en advies van de drie partijen dit nieuwe energieplatform opzetten. Zaanse Groene wil lokaal, duurzame opgewekte energie gaan in- en verkopen.

Beoogde energieproducenten en klanten zijn de bedrijven, instellingen, verenigingen en inwoners van Zaanstad. Het idee is dat dit energieplatform van, voor en door de Zaankanters wordt opgezet zodat inwoners en bedrijven zelf grip hebben op het opwekken en gebruiken van duurzame energie. Dat maakt Zaanse Groene anders dan de bestaande energieleveranciers.

Lees hier alles over energie op Stadszaken.