Foto: Gerard Stolk

Als één kudde oversteken dankzij warmtesensor in Rotterdam

Grote groepen fietsers kunnen voortaan sneller het Kreekhuizenplein in Rotterdam oversteken. Een warmtesensor meet aan de hand van lichaamswarmte of fietsers het kruispunt naderen. Zijn dit er veel, dan geeft het verkeerslicht langer groen.

Op het Kreekhuizenplein steken veel jongeren in groepjes over. Ze zijn onderweg naar de nabij gelegen school. Sinds de plaatsing van de warmtesensor in november krijgen de fietsers niet alleen langer groen, maar ook eerder groen dan de andere verkeersdeelnemers.

De gemeente experimenteert al langer met slimme verkeerslichten om fietsen aantrekkelijker te maken. Eerder is er ook op het Churchillplein een warmtesensor geplaatst en er wordt vaker geexperimenteerd met verkeerslichten, zo haalde de gemeente al het landelijke nieuws met verkeerslichten met regensensoren, verkeerslichten met muziek en een uit de hand gelopen proef waarbij alle fietsers op een kruispunt gelijktijdig groen krijgen.

De app van Stadszaken is gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. Met de app heb je nieuws, opiniestukken en achtergrondverhalen over de fysieke inrichting van Nederland in een vloek en een zucht op het scherm van je smartphone of tablet. Een must-have voor de RO-professional en de liefhebbers van stedelijke en ruimtelijke trends.
Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen