Het 100-pagina dikke magazine gaat over de stad van de toekomst die overal om ons heen ontstaat. Het gaat over hoe data ontwerpers helpt om betere plannen te maken. Over hoe constante verbondenheid ons heel flexibel maakt en we daardoor meer hechten aan betekenisvolle plekken en over de downside: beveiliging en gebrek aan regelgeving. Kortom, een magazine over de stad van nu. Een stad die misschien wel smart wordt, maar vooral stad blijft. Het magazine is een coproductie van de redactie van ROmagazine, de mensen achter de Future City Foundation en een groep getalenteerde jongprofessionals. 

Eerste exemplaar

De komende dagen krijgen verschillende professionals een eerste nummer. Willem Jan Stegeman is in Amersfoort wethouder ruimtelijke ordening en volgens Jan-Willem Wesselink van de Future City Foundation vertegenwoordigt hij hiermee de ruimtelijke wereld. ‘Doel van de Foundation is het verbinden van stedebouwers met techs.’ Om die reden wordt maandag 13 november, in Barcelona, ook een eerste exemplaar aangeboden aan Guus Derks, Smart Cities Ambassador bij RVO; Joziene van de Linde (directeur van de Global Smart City and Community Coalition) en Matthijs van Bonzel, de Nederlandse ambassadeur in Spanje. ‘We bieden het aan hen aan omdat zij staan voor de smart-wereld’, aldus Wesselink. De aanbieding gebeurt in Barcelona tijdens de opening van het Holland Paviljoen op de Smart City Expo die daar wordt gehouden.

Future City Foundation gelanceerd

Met de lancering van het magazine wordt ook de Future City Foundation gelanceerd. Dit is het eerste smart city platform is dat zich focust op de vraag van de stad. Het biedt een vrijplaats om eigen oplossingen te ontwikkelen én te experimenteren. Bijvoorbeeld gericht op uw omgevingsvisie. En dat gebeurt door stedebouwers en techs te verbinden, bijvoorbeeld via events om zo de uitwisseling van kennis, ideeën en oplossingen te stimuleren. Zo worden netwerken letterlijk verbonden. En dat leidt tot innovatie.

Meer info: www.future-city.nl/magazine