Foto: André P. Meyer-Vitali

Nieuw hip en innovatief bedrijfspand in Haagse Binckhaven

Bedrijventerrein Binckhaven krijgt een verzamelpand voor creatieve en innovatieve startups. Na de Caballero Fabriek, broedplaats De Besturing en Bink36 wordt in maart 2018 het pand Apollo 14 geopend.

Woensdag 15 november ondertekenden eigenaar Borghese Real Estate, COD en wethouder Karsten Klein een huurovereenkomst voor het gebouw aan de Saturnusstraat 14. De gemeente verhuurt het vervolgens aan innovatieve en creatieve ondernemers die technologie ontwikkelen die bijdraagt aan een betere wereld, de Impact Economy. Deze ontwikkeling past in de ambitie van de eigenaren Borghese Real Estate en de gemeente Den Haag om het Maanplein te transformeren naar een levendige mix van wonen en werken. 

Met dit pand ontstaat er meer dan 4000 m2 nieuwe aantrekkelijke ruimte voor startups in de Binckhaven. Een unieke plek die verdeeld zal worden tussen één scale up en vele startups. Wethouder Karsten Klein is verheugd over deze ontwikkelingen op De Binckhorst: 'Als internationale stad van Vrede en Recht willen we dat Den Haag dé hotspot is voor (internationale) startups en scale-ups die zich richten op innovaties voor een betere wereld, de zogeheten global challenges. Dit noemen we "Doing good and doing business". Hier hoort ook voldoende aantrekkelijk huisvestingsaanbod bij.'
 
Klein: 'Jonge creatieve ondernemers vragen voor hun huisvesting niet om een standaard kantoorpand, maar om een dynamische omgeving waar startups en scaleups kunnen groeien, met ruimte voor experiment, rauwe randjes en een creatief-industriële omgeving. Apollo 14 wordt zo'n pand. De Caballero Fabriek is wat dat betreft een icoon in dat gebied. Maar ook de broedplaats De Besturing, brouwerij De Kompaan, scale-up Secrid, het sociale bedrijf Greenfox en MaMa Kelly hebben dit gebied zichtbaar verrijkt. De ontwikkeling van Apollo 14 is in die lijn een mooie toevoeging aan de Binckhaven.'
 
De vestiging van dit soort ondernemingen past in de strategie van de gemeente Den Haag om de nieuwe generatie creatieve en innovatieve ondernemers te behouden en aan te trekken. De vraag naar passende huisvesting is groot, het aanbod te gering. Daarom heeft het college middelen vrijgemaakt om meer huisvesting beschikbaar te kunnen maken.

De app van Stadszaken is gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. Met de app heb je nieuws, opiniestukken en achtergrondverhalen over de fysieke inrichting van Nederland in een vloek en een zucht op het scherm van je smartphone of tablet. Een must-have voor de RO-professional en de liefhebbers van stedelijke en ruimtelijke trends.
Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen