Het terrein voor Natuur- en Milieueducatie wordt verder ontwikkeld voor het Voedselpark.
Foto: Gemeente Den Haag

Gezonde voeding uit het park

Den Haag krijgt Voedselpark in het Zuiderpark

In het Zuiderpark in Den Haag komt een Voedselpark. Hier kunnen Hagenaars leren waarom gezonde en duurzame voeding belangrijk is. Het huidige terrein dat gebruikt wordt voor natuur- en milieueducatie (NME-terrein) wordt hiervoor verder ontwikkeld. Het wordt ingericht als Voedselpark.

Ieder jaar bezoeken rond de 80.000 mensen het NME-terrein. Het park is tot nu toe vooral gericht op scholieren. Zij komen naar het NME-terrein voor lessen in tuinieren, de natuur en andere lessen op de Stadsboerderij. De meeste inwoners kennen het terrein alleen van de Stadsboerderij.

Insecten en zeewier

Bezoekers van het Voedselpark kunnen kennis maken met producten die nog niet zo natuurlijk zijn in onze keuken. Zoals insecten en zeewier. Dit zijn goede vervangers van vlees en zijn duurzamer te maken.

Omwonenden

Het Voedselpark wordt opgezet in samenwerking met het Voedingscentrum, Wageningen Universiteit en de Haagse Hogeschool. Omwonenden, bewoners en ondernemers spraken het afgelopen jaar meerdere keren over de mogelijke komst van het Voedselpark. De komende tijd worden de ontwerpen voor het Voedselpark verder uitgewerkt.

Bron: Gemeente Den Haag

 

De app van Stadszaken is sinds deze week gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. Met de app heeft u nieuws, opiniestukken en achtergrondverhalen over de fysieke inrichting van Nederland in een vloek en een zucht op het scherm van uw smartphone of tablet. Hoofdredacteur Marcel Bayer noemt de app een must-have voor de RO-professional en de liefhebbers van stedelijke en ruimtelijke trends.
Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen

Steeds meer Nederlandse steden stellen programma’s op om zoveel mogelijk auto’s uit de binnenstad te weren. De Noorse hoofdstad Oslo is hier al sinds 2016 mee bezig. In de vijf jaren die de stad nu bezig is met het autovrije leefbaarheidsprogramma moest de gemeenteraad de nodige hobbels overwinnen. Dit zijn de lessen die Nederlandse steden kunnen trekken. >>