De Oisterwijkse VVD-politica Cora van Nieuwenhuizen gaat in het nieuwe kabinet Infrastructuur en Milieu leiden.

VVD'er Cora van Nieuwenhuizen nieuwe minister van Infrastructuur en Milieu

De Oisterwijkse VVD-politica Cora van Nieuwenhuizen gaat in het nieuwe kabinet Infrastructuur en Milieu leiden. De naam van Van Nieuwenhuizen werd afgelopen week al vaker genoemd als het ging om het verdelen van de ministersposten.

Cora van Nieuwenhuizen (1963) is sinds 1 juli 2014 lid van het Europees Parlement voor de VVD. Zij was in het Europees Parlement lid van de commissie economische en monetaire zaken. Daarvoor was ze in 2010-2014 Tweede Kamerlid voor de VVD en in 2007-2010 gedeputeerde voor mobiliteit en infrastructuur van Noord-Brabant. Van huis uit Van Nieuwenhuizen sociaal geograaf.

Vanaf 1994 was Cora van Nieuwenhuizen actief in de lokale politiek van haar woonplaats Oisterwijk. In 2003 werd zij Statenlid en korte tijd later fractievoorzitter. Van Nieuwenhuizen was voorzitter van de vaste commissie voor financiën in de Tweede Kamer.

De app van Stadszaken is gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. Met de app heb je nieuws, opiniestukken en achtergrondverhalen over de fysieke inrichting van Nederland in een vloek en een zucht op het scherm van je smartphone of tablet. Een must-have voor de RO-professional en de liefhebbers van stedelijke en ruimtelijke trends.
Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen